Utbildning
Hållbar träning & Personlig utveckling
Lyrön 18-20 Maj 2018

Hållbar träning & personlig utveckling

Lär dig träna skadefritt och i flow och ur du kan skapa långsiktig hälsa och balans.

Lyr Bohuslän 18-20 maj 2018

Med inspiration från Ayurveda tillsammans med det styrkebaserade konceptet, sätter denna kurs fokus på hur man tränar och får långsiktigt kraft, energi och balans.

Det gamla träningsparadigmet om man ska förbättra sin fysiska förmåga, har varit att träna mer, tuffare och hårdare. Och självklart ger det effekt, men lika ofta orsakar den typen av träning skador och långvariga infektioner.

 Knepet, att med hjälp av fysisk träning bygga upp kroppen till att ha en långvarig stark hälsa, är att träna anabolt. Det innebär att träna på en nivå där kroppen bygger upp sig istället för bryter ner sig. Hur gör man det?

Att träna anabolt där kroppen bygger upp sig, innebär att träningen är på en nivå där du inte hamnar i det katabola stadiet. Enklast att beskriva det är att den anabola träningen innebär att du andas med näsandning under ett träningspass.

Under dessa dagar får du hjälp att hitta flow, finna din unika rytm i träningen och massor med ny kunskap utifrån ny forskning och Ayurveda, en gammal livsvisdom från Veda-traditionen som även Yoga är sprungen ifrån.

Träningsformerna vi fokuserar på är framför allt löpning, intervallträning och styrketräning utöver yoga som vi gör på mornarna. Träningsintensiteten är helt upp till dig så kursen är öppen för alla, dvs du behöver INTE vara en träningsnörd för att komma med på denna kursen. Den passar utmärkt för dig som VILL komma igång med regelbunden balanserande träning.

Vi lagar maten tillsammans där du får ta del av den ayurvedisk-inspirerade maten och får med dig recept för att fortsätta laga livskraftig mat även när du kommer hem.

 

Kursen avslutas med att du har skapat ditt eget träningsprogram som du tar med dig hem.

 

Program:

Dagarna innehåller yoga, andningsövningar, meditation, föreläsningar, massor med träning, bad, planering av ditt eget träningsprogram och härligt umgänge där vi lagar maten tillsammans.

 Vi startar på fredag kl. 10:00 och avslutar på söndag kl. 16:00.

Önskar man komma på torsdag kväll kan det bokas till.

Boende, middag och frukost torsdag-fredag 500 kr/person.

Datum: 18-20 maj 2018

 

Plats: Kursen hålls på Schinkler Center på Lyr, en ö i Bohuslän.

Det är en unik kurs med endast max 10 deltagare så vill du vara säker på en plats reservera du din plats genom att betala in anmälningsavgiften.

 

Boendet är enkelt där vi bor tillsammans i 2-4 bäddsrum/sovsal.

Maten som vi lagar är vegetarisk och fisk. Som deltagare är du med och hjälper till med matlagningen.

 

Pris: 3 800 kr ink moms

Vid faktura; 3 800 kr ex moms.

 

I priset ingår:

  • Boende
  • Mat
  • Föreläsningar
  • Yoga
  • Meditationer
  • Träningspass

 

Resa: För att ta sig till Lyr vill vi främst tipsa er om samåkning. När vi fått anmälan från samtliga skickar vi ut en förfrågan vilka som kan samåka och vilka som har bilar. Alternativ är att från Göteborg ta bussen till Orust, hållplats Varekil alternativ Lyresten. För mer information om transport återkommer vi med i god tid innan kursstart.

 

Vägbeskrivning: Skickas när du anmält dig

 

Anmälan: För att reservera din plats betala in 2000 kr i anmälningsavgift som ej återbetalas vid eventuell avbokning. Resterande summa betalas in 4 veckor innan kursstart.

OBS! Anmälan är bindande och vid avbokning senare än 4 veckor ingen återbetalning.

 

Betalning: på BG 278-9311, Schinkler Management

 

Villkor: Vid återbud 4 veckor innan kursstart betalas ej anmälningsavgiften tillbaka. Avbokning senare än 4 veckor ingen återbetalning på kurspriset

 

Tips: Vill du lära dig mer om Ayurveda läs Evas böcker:

-       Livskraft i Vardagen med inspiration av Ayurveda

-       The art of eating – Konsten att äta med inspiration av Ayurveda

Böckerna beställ enklast här

Boka

För mer information:
eva@schinklermanagement.se,
tel 070-6949402